Istrie

Business travel
Lokalita: Istrie
Počet osob: 15
Rok: Říjen 2022

Jedinečný region Istrie v sobě pojí několik unikátních specialit – víno, olivový olej, lanýže a sůl. Podzimní Istrie má ještě větší kouzlo – krásné barvy podzimu doprovázeny teplým a slunečným počasím.

Vydali jsme se z Prahy do Benátek, odkud jsme přesunuli směr Slovinsko. Abychom si zkrátili cestu a zároveň se posilnili po přeletu, zavítali jsme do krásného italského rodinného vinařství přímo u hranic mezi Slovinskem a Itálií, kde jsme poobědvali a kde proběhla i degustace vína. Enrico a jeho rodina nás přivítali zahradní slavností. Po několika chodovém menu a značném množství druhů vín, jsme se vydali k autobusu a pokračovali cestou do přístavního města Izola. Cestovní den jsme zakončili ve wellness a příjemnou večeří na hotelu. Po večeři se někteří účastníci vydali do večerního historického města Izoly.

Další den nás čekal pestrý program. Po vynikající snídani jsme se vydali na sběr oliv. Účastníci byli natolik šikovní, že během krátké chvíle zvládli nasbírat přes 10 kilogramů oliv, což přibližně odpovídá 3 litrům panenského olivového oleje. Po krátké přestávce na nás čekali retro mini vany, se kterými jsme projeli téměř celou část slovinské Istrie. Další zastávkou byla olivová farma, kde jsme se dozvěděli, jak olivový olej vzniká a co vše následuje po jeho sběru. Samozřejmě nechyběla ani degustace olivových olejů. Na terase farmy na nás nejdříve čekalo občerstvení v podobě tapas a poté tradiční polévka bobici. Abychom se dostali k hlavnímu chodu, museli jsme nejprve vyrazit na lov lanýžů, neboť na menu jsme měli těstoviny s lanýži. Po úspěšném lovu za doprovodu vycvičeného psa jsme se opět vrátili na farmu a výlet zakončili pozdním obědem s čerstvými lanýži. Na hotelu jsme měli již zarezervované wellness a následovala večeře na hotelu.

Třetí den naší akce jsme věnovali cyklovýletu do nedaleké Pirany. Nejprve jsme si po snídani udělali příjemnou vycházku do centra Izoly, kde na nás již čekala připravená kola. Slovinsko má na Istrijském poloostrově unikátní cyklistické trasy. Vydali jsme se po stopách bývalé železnice – stezka Parenzana. Naším cílem bylo města Pirana. V Piraně jsme měli domluvený oběd ve vyhlášené restauraci, která se specializuje na plody moře. Poté následovala krátká procházka městem. Při cestě zpátky jsme projížděli další dominantou Istrie, a to městem Portorož. Poslední večer náš čekala další degustace, tentokrát však slovinského vína a večeře ve formě tapas.

Na akci pro obchodního partnera jsem si nechal od BPR doporučit Slovinsko. I když jsem vůbec netušil, co od toho čekat, když jsem viděl finální program, byl jsem spokojený a začal se těšit . Ale to co přišlo, bylo excelentní a opravdu pokrylo, co jsem hledal.

Miroslav P.

Naše další reference

Business travel

Klenot Arábie – Omán

Lokace: Salalah, Omán
Počet osob: 47
Zobrazit více
Business travel

Amsterdam

Lokace: Amsterdam
Počet osob: 45
Zobrazit více
Business travel

Slunná Andalusie

Lokace: Andalusie
Počet osob: 12
Zobrazit více
Business travel

Ostrov Bohů – Kréta

Lokace: Kréta
Počet osob: 37
Zobrazit více